dieren

14 mei 2014

Wadoetie is zijn naam!

De nieuwste inwoner van Helmond heeft een naam: Wadoetie. Deze naam heeft de nieuwe Watoetsi stier in de Warande gekregen. Dit een jarige mannetje kwam afgelopen week vanuit de Berlijnse dierentuin om de Watoetsi koe gezelschap te geven. Een namenwedstrijd kwam eraan te pas om de kleine man een naam te geven. Door een jury werd de naam "Wadoetie" gekozen uit de vele inzendingen van de drie Helmondse basisscholen in de wijk. Klas 4b van de Wilhelminaschool had de naam bedacht en mocht het naambord voor de stier onthullen in gezelschap van de bestuursleden van de Stichting Jan Visser Dierenparken, wethouder Erik de Vries en de bestuursleden van Kiwanis Land van de Aa.

Hoemoettieheten

De komst van een nieuwe Watoetsi naar de Warande was in het verleden al reden voor een namenwedstrijd. Dat leverde destijds al ludieke namen als "Hoehiettie" op. Een journalist verzon destijds zelfs de naam "Hoemoettieheten" voor een nieuwe Watoetsi. Nu kregen Helmondse scholieren van drie basisscholen uit de wijk De Warande en Stiphout een naam bedenken voor deze machtige stier.

Door een jury werd een winnende naam gekozen. De kinderen die de winnende naam hebben bedacht zullen samen met wethouder de Vries een naamplaat onthullen. Deelnemers zijn de Wilhelminaschool, Basisschool St Trudo en basisschool De Lindt. De opdracht luidde om per school 5 namen aan te leveren om de Watoetsi Stier een naam te geven, liefst met een relatie met Helmond. De school met de winnende naam krijgt een prijs die bestaat uit een les dierverzorging door Alexander Bogaerts, dierenarts en voorzitter van de Stichting Jan Visser Dierenparken en een mooie DVD over de natuur, die in het leslokaal kan worden gebruikt.