dieren

12 mei 2014

14 mei 14.00 uur Warande: Helmond krijgt een nieuwe inwoner!

Helmond krijgt een nieuwe inwoner. Het vrouwtjes Watoetsi rund in De Warande in Helmond krijgt gezelschap van een 1 jaar oud mannetje, afkomstig uit de dierentuin in Berlijn. Deze stier is geschonken aan de Jan Visser Dierenparken door Kiwanis Land van de Aa. De nieuwbakken Helmonder wordt op woensdag 14 mei om 14.00 uur in de stal van het Jan Visser Dierenpark welkom geheten namens de Gemeente Helmond, door wethouder Erik de Vries.

Hoemoettieheten
De komst van een nieuwe Watoetsi naar de Warande was in het verleden al reden voor een namenwedstrijd. Dat leverde destijds al ludieke namen als "Hoehiettie" op. Een journalist verzon destijds zelfs de naam "Hoemoettieheten" voor een nieuwe Watoetsi. Nu kregen Helmondse scholieren van drie basisscholen uit de wijk De Warande en Stiphout een naam bedenken voor deze machtige stier.

Door een jury werd een winnende naam gekozen. De kinderen die de winnende naam hebben bedacht zullen samen met wethouder de Vries een naamplaat onthullen. Deelnemers zijn de Wilhelminaschool, Basisschool St Trudo en basisschool De Lindt. De opdracht luidde om per school 5 namen aan te leveren om de Watoetsi Stier een naam te geven, liefst met een relatie met Helmond. De school met de winnende naam krijgt een prijs die bestaat uit een les dierverzorging door Alexander Bogaerts, dierenarts en voorzitter van de Stichting Jan Visser Dierenparken en een mooie DVD over de natuur, die in het leslokaal kan worden gebruikt.